Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Sánchez prohibeix a Iglesias anar a la presó per negociar amb Junqueras els Pressupostos

Carmen Calvo va frenar qualsevol escenificació que pogués ser interpretada com un gest de complicitat als presos polítics

Redacció
Redacció 18/09/2020
Sánchez i Iglesias signen el preacord per al govern de coalició al Congrés dels Diputats (horitzontal)

Pablo Iglesias té un paper galdós en l’intent del Gobierno d’aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat espanyol. Que l’executiu del qual forma part pugui pactar els comptes públics amb Ciudadanos seria un revés important a la seva formació i als ideals que defensa.

És per això que intenta fer contrapès als socialistes i acostar-se políticament a Esquerra. Fins i tot, segons explica ElConfidencialDigital va plantejar-se l’opció d’anar a Lledoners a reunir-se amb Oriol Junqueras.

Una opció que va quedar totalment descartada: l’equip del president Pedro Sánchez li hauria deixat molt clara una idea: aquesta reunió no era possible.

El plantejament va ser rebutjat immediatament per la vicepresidenta Carmen Calvo, que va destacar que calia evitar qualsevol escenificació que es pogués interpretar com un suport als presos polítics.

La socialista hauria esbroncat el de Podemos dient-li que aquest tipus de trobades, que ja va protagonitzar Iglesias en plena negociació dels Pressupostos de 2019, “es poden fer quan un no pertany al Gobierno, però no quan se’n forma part”.