Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

Sánchez Llibre defensa les trucades del Rei a empresaris perquè marxessin de Catalunya

El president de Foment de Treball ha assegurat que l’Estat “va fer el que havia de fer” durant l’octubre de 2017

Avatar
Agències 02/12/2019
El presidente de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre

El president de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que l’Estat “va fer el que havia de fer” a l’octubre de 2017 quan va aprovar un decret per facilitar a les empreses el canvi de seu social i traslladar-la fora de Catalunya. Cal recordar que el mateix cap d’Estat, Felipe VI, va fer trucades pressionant a les empreses perquè canviessin la seva seu social.

En una entrevista a ‘La Vanguardia’ aquest dilluns recollida per Europa Press, Sánchez Llibre ha opinat que, amb aquell decret, les empreses que “van marxar també poden tornar ara”, i no creu que el Rei Felip VI intervingués en aquesta operació.

S’ha mostrat optimista amb que les empreses tornaran a Catalunya quan es donin les condicions: “Tornaran, però la decisió és molt personal dels propietaris de les empreses. Quan vegin que a Catalunya hi ha l’estabilitat que creuen que cal que hi hagi”.

Pel que fa a la situació política, ha assegurat que Espanya no es pot “permetre el luxe d’unes terceres eleccions”, ha demanat governs estables i que els partits polítics s’entenguin, i ha assenyalat que sense una complicitat entre PSOE i PP no hi haurà mai una solució acordada per a Catalunya.

En aquest sentit, ha reclamat una aprovació de pressupostos tant de la Generalitat com de l’Estat: “Si els empresaris no tenim governs estables ni a Catalunya ni a Espanya, ni tenim pressupostos, estem en una situació molt més negativa que la d’altres països” .

Relacionats