Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Sánchez Llibre defensa les trucades del Rei a empresaris perquè marxessin de Catalunya

|

- Publicitat -

El president de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que l’Estat “va fer el que havia de fer” a l’octubre de 2017 quan va aprovar un decret per facilitar a les empreses el canvi de seu social i traslladar-la fora de Catalunya. Cal recordar que el mateix cap d’Estat, Felipe VI, va fer trucades pressionant a les empreses perquè canviessin la seva seu social.

En una entrevista a ‘La Vanguardia’ aquest dilluns recollida per Europa Press, Sánchez Llibre ha opinat que, amb aquell decret, les empreses que “van marxar també poden tornar ara”, i no creu que el Rei Felip VI intervingués en aquesta operació.

Publicitat

S’ha mostrat optimista amb que les empreses tornaran a Catalunya quan es donin les condicions: “Tornaran, però la decisió és molt personal dels propietaris de les empreses. Quan vegin que a Catalunya hi ha l’estabilitat que creuen que cal que hi hagi”.

Pel que fa a la situació política, ha assegurat que Espanya no es pot “permetre el luxe d’unes terceres eleccions”, ha demanat governs estables i que els partits polítics s’entenguin, i ha assenyalat que sense una complicitat entre PSOE i PP no hi haurà mai una solució acordada per a Catalunya.

En aquest sentit, ha reclamat una aprovació de pressupostos tant de la Generalitat com de l’Estat: “Si els empresaris no tenim governs estables ni a Catalunya ni a Espanya, ni tenim pressupostos, estem en una situació molt més negativa que la d’altres països” .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut