Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

S’agreuja la crisi entre jutges i la monarquia per la negativa de Felipe VI a venir a Barcelona

|

- Publicitat -

El president de Tribunal Suprem i del Consell General de Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, exposarà aquest divendres de manera oficial el malestar que en aquest òrgan i en la carrera judicial en general ha ocasionat la no assistència del rei Felip VI de l’acte de lliurament de despatxos als nous jutges que se celebrarà a Barcelona.

Així s’ha acordat en la Comissió Permanent d’aquest òrgan celebrada aquest dijous, on després de discutir sobre la possible redacció d’un comunicat institucional sobre aquest assumpte s’ha disposat finalment que sigui demà Lesmes el que exposi la posició oficial de l’òrgan de govern dels jutges durant el seu discurs oficial.

Publicitat

Malestar també amb el Gobierno

El Gobierno ha admès avui que Felipe VI no anirà a Barcelona perquè té “l’obligació de protegir-lo”. Des del ministeri de justícia s’ha explicat que la decisió “l’ha pres qui l’havia de prendre” i s’ha demanat que no es sobredimensioni aquest tema davant de l’enuig dels magistrats.

Et pot interessar  La justícia espanyola és tan "imparcial" que desenes de jutges d'arreu d'Espanya discuteixen sobre la llei d’amnistia en un xat intern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut