Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ridícul: l’espanyolisme amb representació a l’Eurocambra insisteix a investigar les “connexions” de l’independentisme català amb Rússia

El document pactat inicialment es limitava a manifestar "preocupació" per "l'àmplia ingerència de Rússia en el moviment separatista de Catalunya"

|

- Publicitat -

Els partits espanyolistes amb representació a l’Eurocambra mantenen el relat ridícul que el moviment independentista català tenia connexions amb Rússia, i insisteixen que el màxim òrgan de la Unió Europea les investigui. Recentment, el comitè sobre ingerència estrangera del Parlament Europeu ha aprovat un projecte d’informe el qual inclou una esmena de compromís pactada entre el Partit Popular Europeu, els socialdemòcrates i els liberals de Renovar Europa que demana investigar les “connexions” de Rússia amb l’independentisme, una demanda que el projecte inicial no contemplava.

El document pactat inicialment es limitava a manifestar “preocupació” per “l’àmplia ingerència de Rússia en el moviment separatista de Catalunya”, però ara, després de l’esmena pactada entre els sectors més conservadors de l’Eurocambra, s’ha fet oficial el compromís explícit d’investigar les suposades connexions, al·legant una màxima “preocupació” pel “finançament massiu de Rússia a partit polítics i polítics i expolítics”, així com a “països democràtics” per “guanyar influència en processos interns“. A la vegada, l’esmena també demana al Centre d’Excel·lència per a la Lluita contra les Amenaces Híbrides que faci un “estudi del cas”.

Publicitat

El document s’ha aprovat per 27 vots a favor, un en contra i una abstenció. Després de la llum verda al comitè, el ple votarà el text.

Et pot interessar  Ofensiva de l'Eurocambra contra les ciberestafes: "Calen incentius reals perquè els bancs actuïn"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut