Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Rhodes, el pianista afí al Gobierno obté la nacionalitat espanyola per la via ràpida

|

- Publicitat -

Ser un personatge amb projecció i ser afí al Gobierno té premi. Així ho demostra el cas del pianista James Rhodes, que ha aconseguit la nacionalitat espanyola per la via ràpida saltant-se l’embut dels 279.000 expedients de nacionalitats oberts i pendents d’aprovació.

Així mateix ho esbotzava als 4 vents el vicepresident del Gobierno, Pablo Iglesias. I és que el músic britànic ha aconseguit la nacionalitat espanyola per la via ràpida gràcies a un protocol legal que se salta tota la resta: la carta per naturalesa.

Publicitat

Així ho confirmava el mateix Iglesias: “Avui hem acordat concedir la nacionalitat espanyola a James Rhodes. Els seus mèrits artístics i, sobretot, el seu compromís davant el maltractament i la violència contra els nens, fan d’ell un símbol de la nova Espanya”.

La carta de naturalesa és una de les formes per les quals un estranger pot adquirir la nacionalitat espanyola. Això sí, aquesta forma té un caràcter excepcional. És a dir, no tothom pot optar-hi i la seva sol·licitud no necessita un procediment administratiu concret.

La nacionalitat espanyola per carta de naturalesa està regulada a l’article 21 del Codi Civil del de la següent manera: “La nacionalitat espanyola s’adquireix per carta de naturalesa, atorgada discrecionalment mitjançant reial decret, quan en l’interessat concorrin circumstàncies excepcionals”. És a dir, l’interessat en obtenir la nacionalitat espanyola ha de justificar quin o quines són les circumstàncies excepcionals que ho fan mereixedor de la nacionalitat, saltant-se així els requisits que s’exigeixen a la resta de persones interessades a ser espanyoles.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut