Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Revés de Puigdemont a Sánchez per manipular un article de The Economist

El president espanyol amaga l’afirmació del prestigiós setmanari britànic que diu que la sentència contra el procés és impròpia d’una democràcia

Gerard Sesé
Gerard Sesé 22/01/2020

El prestigiós setmanari britànic The Economist ha publicat un article que critica sense complexos l’Estat espanyol. Concretament assegura que la sentència contra el procés és impròpia d’una democràcia.

Lluny d’intentar amagar i obviar l’article, Pedro Sánchez, president espanyol del PSOE, ha volgut manipular el text amb l’esperança que ningú entraria a llegir-se’l. Amb una matussera manipulació, ha obviat la part que deixa de volta i mitja la democràcia espanyola i ha assegurat que la peça del The Economist “un any més, reconeix a Espanya com una democràcia plena”. I ho aprofitava per a gallejar: “Entre tots hem construït una de les millors democràcies del món” per acabar sentenciant que sentia “orgull de país” i hi afegia, fins i tot, una estanquera.

El president de Catalunya a l’exili i ara eurodiputat, Carles Puigdemont, qui ha patit i coneix a la perfecció les males arts i la virulència d’Espanya per a salvaguardar la unitat d’Espanya, li ha etzibat un bon revés per a retreure-li el maneig de la notícia.

Puigdemont li deia, a més en anglès, el següent: “Benvolgut Pedro Sánchez, ja heu llegit atentament el text?” Seguidament li transcriu la part del text que dilapida la Marca España: “Tot i que la sentència complia la lletra de la llei, els llargs períodes de presó per als polítics electes amb càrrecs com sedició no es troben en l’esperit de la democràcia”. I li pregunta, doncs “si està realment ‘orgullós d’això”.