Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Renfe retrà comptes davant Brussel·les durant 10 anys per garantir que no abusa de la seva posició dominant

La CE va obrir una investigació davant les sospites que l'empresa no compartia suficient informació amb els competidors

|

- Publicitat -

Renfe haurà de retre comptes davant la Comissió Europea durant almenys els pròxims deu anys per garantir que no abusa de la seva posició dominant al mercat espanyol de transport ferroviari i en la distribució de bitllets en línia. Aquesta obligació arriba després que l’executiu comunitari obrís una investigació el mes d’abril passat, davant les sospites que Renfe no compartia suficient informació amb altres plataformes competidores de venda de bitllets. Segons Brussel·les, negar-se a compartir dades completes i a temps reals impedia a companyies terceres fer ofertes “adaptades a les necessitats dels clients” i frenava la seva capacitat de “crear un producte propi, innovar i competir de forma eficaç en la distribució en línia de bitllets”.

Segons ha detallat la Comissió Europea aquest dilluns en un comunicat, Renfe ha ofert diversos compromisos per adreçar les preocupacions de l’executiu. Per una banda, la companyia posarà a disposició de tercers “tots els continguts actuals i futurs i les dades a temps real, mostrant-los en qualsevol dels seus propis canals en línia”. L’empresa també oferirà pràcticament totes les seves dades -menys aquelles que són confidencials per als processos de licitació- abans del 29 de febrer de 2024.

Publicitat

En cas que vulgui incloure nou contingut a les seves plataformes, Renfe haurà de notificar la seva decisió amb un marge mínim de quatre mesos perquè les plataformes de venda de tercers “puguin ajustar els seus sistemes informàtics”.

Els compromisos de l’operador ferroviari estaran en vigor durant “un període indefinit” i el seu compliment anirà a càrrec d’un administrador designat per la mateixa Renfe, que haurà d’informar directament a la Comissió Europea.

Un cop publicats els compromisos de Renfe al Diari Oficial de la Unió Europea, les parts interessades disposaran de sis setmanes per presentar els seus punts de vista sobre les solucions adoptades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut