Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rebel·lió a Podemos: un grup de militants denunciarà Pablo Iglesias

|

- Publicitat -

La nova política de seguida passa a ser la vella política i especialment quan es toca poder. Podemos ja és al Gobierno i ara se li ha obert una escletxa important entre la militància, que prepara una demanda contra el líder lila i ara vicepresident quart, Pablo Iglesias.

El motiu és que consideren que ha incomplert el codi ètic de Podemos i ara tot plegat pot acabar als tribunals i, a més, ajornar la celebració del congrés de Vistalegre 3.

Publicitat

I és que un grup de militants del partit lila està preparant una demanda, segons el digital Vozpópuli, contra Pablo Iglesias, Irene Montero, Noelia Vera i Ione Belarra per sumar tots més d’un càrrec públic. El codi ètic i els estatuts del partit ho prohibeixen.

Els afiliats demanen al jutge aplicar mesures cautelars perquè, sostenen, les candidatures es formalitzaran aquest dilluns, tan sols dues setmanes abans de la celebració de la nova assemblea de Podemos, previst per al dia 21.

En la seva demanda aquests militants detallen que, en cas de dur a terme una votació davant un incompliment dels estatuts, es vulneraria el dret d’altres candidats a competir en igualtat de condicions per la secretaria amb Iglesias.

El codi ètic de Podemos deixa clar la prohibició de sumar càrrecs públics. A Vistalegre 2, a més, el partit va adoptar un document organitzatiu que establia el següent compromís intern: “Considerem imprescindible establir un límit clar a les responsabilitats que es poden tenir en l’organització, restringint els càrrecs de dedicació intensiva en Podem a un màxim de dos, un intern i un altre extern”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut