Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Rebel·lió a la judicatura espanyola contra Carlos Lesmes per les desencertades mesures contra el coronavirus

|

- Publicitat -

Carlos Lesmes, president del Consell General del Poder Judicial espanyol, ha esvalotat el galliner de la justícia espanyola. El motiu ha estat el seu pla de “contenció” del coronavirus que han d’aplicar tots els magistrats i que ha generat una gran indignació a quasi tota la judicatura espanyola.

Fins a 4 associacions de jutges han enviat un comunicat conjunt de queixa. Son la Asociación Profesional de la Magistratura, Juezas y Jueces para la Democracia, la Asociación Francisco de Vitoria y Foro Judicial Independiente i tenen un punt de vista comú i contundent contra Lesmes: titllen “d’irresponsable” el seu pla per a combatre el Covid-19.

Publicitat

Lesmes ha ordenat que aquell jutge que vulgui suspendre una vista per evitar la propagació del coronavirus haurà de demanar autorització del president de tribunal corresponent. A més, el CGPJ tindrà l’última paraula per ratificar aquest permís. Un protocol que pot allarga la decisió i gens efectiu.

“L’acord de CGPJ suposa un element de distorsió i confusió a l’hora d’adoptar les mesures necessàries en una situació de contenció reforçada com la que pateix el país. Deixar la decisió sobre la suspensió d’actuacions a la discrecionalitat de cada jutge és irresponsable per no tenir els elements de judici necessaris a l’efecte donant peu, d’altra banda, a una previsible i indesitjable disparitat de criteris en una mateixa seu judicial”, sostenen a l’uníson les associacions judicials.

A més, segons explica El Mundo, que ha tingut accés a la missiva, les quatre associacions sostenen que sotmetre la decisió que adopti un jutge a l’autorització del TSJ corresponent i posterior ratificació del CGPJ “és del tot inviable en relació amb els assenyalaments dels vinents dies i setmanes” i adverteixen que no assumir la responsabilitat de prendre una decisió clara, raonada i d’acord amb una situació que ha portat al mateix CGPJ a suspendre diverses de les seves reunions i les activitats formatives, suposa obviar greument el contingut de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut