Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Raquel Sánchez diu que “respecta” el dictamen de l’ONU alhora que defensa les resolucions judicials de l’Estat

El Gobierno treu ferro a l’esbroncada internacional i intenta fer veure que la repressió contra l’independentisme és cosa del passat

Redacció 31/08/2022
La ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez Data de publicació: divendres 22 de juliol del 2022, 14:10 Localització: Sant Just Desvern Autor: Gemma Sánchez

El Gobierno es llepa les ferides després de la cleca internacional. El Comitè de Drets Humans de l’ONU ha dictaminat que l’Estat espanyol va “violar” els drets polítics d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull per suspendre’ls com a diputats al Parlament abans de la condemna per l’1-O.

Davant aquest dictamen que deixa al descobert les vergonyes de l’Estat, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha afirmat que l’executiu espanyol “respecta escrupolosament totes les decisions” del Comitè, però ràpidament ha tret ferro a les crítiques assegurant que les resolucions judicials a l’estat espanyol “sempre s’emeten ajustades a dret i a llei”.

Sánchez ha intentat fer veure que la repressió és cosa del passat i ha subratllat que l’executiu “aposta pel diàleg” i que “fa molt temps que va desterrar l’actitud de la confrontació que va ser la que va exercir el PP”. “El retrobament i el diàleg són les úniques alternatives que per a nosaltres existeixen per solucionar els problemes del passat”, ha dit.