Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Puigneró preveu un acord “proper” per a l’expansió de l’Aeroport del Prat

El vicepresident del Govern ha exposat que després de les reunions tècniques que ha celebrat amb Aena veu “proper” l’acord que hauria de permetre l’Ampliació de l’Aeroport de Barcelona perquè considera que és “el millor per a tots i per a Catalunya”

Avatar
Agències 01/08/2021

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha assegurat que està gestant un acord amb Aena per a ampliar l’Aeroport de Barcelona i que veu “proper” l’acord. El vicepresident ha arribat a aquesta conclusió després de les reunions tècniques que s’han celebrat recentment.

En una entrevista a ‘El Periódico’ recollida aquest diumenge per Europa Press, ha dit: “Encara no podem dir que ho tenim, però nosaltres estem treballant amb una actitud positiva i constructiva”. Puigneró ha declarat que “el millor per a tots i el millor per a Catalunya” seria invertir 1.700 milions d’euros per a construir una terminal satèl·lit i allargar en 500 metres la tercera pista de la infraestructura.

Aquesta ampliació de la pista de l’Aeroport del Prat s’ha debatut recentment perquè implica la reconversió d’una zona verda protegida, a més a més de dur-se a terme per incrementar el nombre de vols que arriben o surten de la ciutat comtal. No és cap secret que l’economia catalana es fonamenta en gran part en el turisme i que Barcelona és una de les destinacions més populars, permetent una major arribada de turistes, i per tant, fonamentant un dels pilars de l’economia catalana.

D’altra banda, suposa una major contaminació ambiental, a causa de l’emissió de CO2 dels avions, una major contaminació acústica i la pèrdua d’una zona verda. La bancada d’En Comú Podem anteriorment s’ha oposat a aquesta ampliació al·legant a l’impacte mediambiental que tindria per a la ciutat.