Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Puigneró constata en el seu viatge a Bolívia que Espanya és irreformable

“L’únic projecte viable per una Catalunya pròspera és la independència”, ha avisat l’exvicepresident del Govern

Redacció 17/03/2023
El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, abans de valorar davant la premsa la proposta d'Ada Colau de rebaixar la T-Usual un 50%. Data de publicació: dimecres 30 de març del 2022, 13:25 Localització: Barcelona Autor: Miquel Vera / Maria Aladern

“És evident que si Espanya no ha canviat en 300 anys no canviarà en el futur”. Aquesta és una de les conclusions que ha extret l’exvicepresident i exconseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, durant la seva visita a La Paz (Bolívia).

Citant la inscripció del 1809 que hi ha situada a la Plaza Murillo, Puigneró ha destacat com el poble bolivià parlava de la colonització espanyola amb termes com “usurpador injust que degrada l’espècie humana” o “la bastarda política de Madrid”. La Proclama de la Junta Tuitiva és un clam a la llibertat per part dels habitants de La Paz davant el despotisme i la tirania de l’imperi espanyol.

Puigneró ha considerat que demostra com l’imperi espanyol ha tractat el que considerava part del seu domini. “L’únic projecte viable per una Catalunya pròspera és la independència. Qualsevol altre via és acceptar ser espanyols de segona”, ha conclòs.