Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Puigdemont recorda que l’Estat ignora la petició d’alliberar els presos del grup de l’ONU sobre detencions arbitràries

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha recordat en un discurs a l’Eurocambra que l’Estat espanyol ha obviat la petició del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU que va demanar l’alliberament “immediat” dels presos independentistes catalans. “Què diríem si el grup de Detencions Arbitràries de l’ONU digués que un país tercer ha empresonat injustament a nou persones i s’han d’alliberar? Estaríem escandalitzats, la cambra protestaria, la Comissió faria declaracions dures i amenaces polítiques. I si fos un país europeu? Ha passat a Espanya”, ha dit Puigdemont, que ha lamentat per la “doble moral” de la UE.

Segons Puigdemont, la “doble moral” és un “dels pitjors problemes de la credibilitat democràtica de la política exterior” de la Unió Europea. “La Comissió Europea ha de demanar als estats membres el mateix criteri que demana a la resta del món”, ha dit.

Publicitat

El líder de JxCat ha afirmat durant la seva intervenció que un “dels actius més forts” de la Unió Europea en política exterior és precisament el ‘soft-power’ i la seva “credibilitat” en la defensa de la democràcia i els drets humans.

Puigdemont ha intervingut en un debat on també participa l’Alt Representant de Política Exterior de la UE, Josep Borrell, a qui ha adreçat explícitament el seu discurs, mencionant-lo a l’inici.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut