Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Puigdemont dona fe que Maragall el va intentar “aïllar” quan era conseller Acció Exterior

|

- Publicitat -

El cap de llista de Lliures per Europa, Carles Puigdemont, assegura que la candidata per Barcelona Elsa Artadi és “de les persones més rigoroses” que coneix i “mai parla debades”. Aquesta ha estat la resposta de Puigdemont en ser preguntat des de Brussel·les per les paraules d’Artadi aquest dilluns al matí acusant Ernest Maragall d’intentar “aïllar” el president des de la Conselleria d’Acció Exterior. “Sempre he donat suport a l’acció exterior de la Generalitat, al marge de les actituds encertades o desencertades d’alguns dels seus responsables, que no és el cas del conseller Bosch”, ha afegit després de destacar la “molt bona feina” que fa la Conselleria amb l’actual titular d’Exteriors al capdavant.
Encara sobre les paraules d’Artadi, Puigdemont ha assegurat: “Crec que no ha acusat ningú, ha constatat un fet que la gent pot comprovar durant un any i mig, però insisteixo que tinc una relació excel·lent amb el conseller Bosch”.

Amb tot, preguntat pels periodistes per quantes vegades se li va impedir fer un acte a la Delegació del Govern davant la UE durant el temps que Maragall era conseller d’Exteriors, Puigdemont ha evitat concretar. “No he tingut temps d’analitzar amb detall (el que ha dit la candidata de JxCat a Barcelona) però segurament hi ha poques persones en la política catalana que tinguin el rigor que té l’Elsa Artadi”, ha conclòs.

Publicitat

El president legítim també ha assegurat que l’ha “emocionat molt” i l’ha “impactat” veure com els presos que són diputats i senadors electes han tramitat les seves actes a Madrid aquest dilluns de forma presencial. “Això ha confirmat justament que són presos polítics perquè les mateixes idees que els han portat a ser escollits diputats i senadors són les que els han tornat a la presó després”, ha indicat.

Preguntat per la seva acta si és escollit com a eurodiputat per Lliures per Europa, Puigdemont ha assenyalat que “segur” que ell no entrarà al Parlament Europeu “escortat per policies en un vehicle policial”.

“El nostre equip té clar quin és el requisit perquè jo pugui exercir com a eurodiputat del Parlament Europeu”, ha afegit sobre si haurà de recollir o no l’acta a Madrid, assegurant que el requisit és que obtingui els vots per treure l’escó.

Tot i que ha evitat respondre directament a la pregunta de si anirà a Madrid per a recollir l’acta, Puigdemont ha insistit en els “precedents” que indiquen a partir de quin moment opera la immunitat. “Quan vam planificar el projecte polític europeu també vam contemplar aquesta eventualitat”, ha afegit dient que fins ara “tot allò que han contemplat” ha sortit “bé”. “També sortirà bé això”, ha sentenciat.

Puigdemont ha fet aquestes declaracions al costat del conseller de Polítiques Digitals Jordi Puigneró, que ha anat a Brussel·les per mantenir reunions de treball amb Edri, entitat que aglutina 34 organitzacions de 19 països de la UE per a la defensa de drets digitals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut