Dimarts, 26 de maig de 2020 - Edició 670
La República

Puigdemont des d’Holanda: “Sempre hi ha l’opció de la DUI a falta de diàleg”

L’expresident Carles Puigdemont ha dit que “la política espanyola té un greu problema” i ha avisat que, si no hi ha un govern a Madrid amb qui puguin dialogar, “sempre” […]

Avatar
Agències 13/02/2019
Primer pla de l'expresident Carles Puigdemont durant l'atenció als mitjans abans de reunir-se amb l'alcalde de Dublín, a Irlanda el 29 de gener del 2019. (horitzontal)

L’expresident Carles Puigdemont ha dit que “la política espanyola té un greu problema” i ha avisat que, si no hi ha un govern a Madrid amb qui puguin dialogar, “sempre” tenen “el dret a declarar unilateralment” la independència. “La nostra declaració d’independència encara és vàlida i la farem servir si es dóna el cas”, ha dit en una conferència a la Universitat de Groningen, als Països Baixos, aquest dimecres a la nit. Tanmateix, Puigdemont creu que l’actual bloqueig polític a l’Estat espanyol i la possible convocatòria d’eleccions podria “obrir una finestra d’oportunitat” per “finalment” dialogar a un executiu espanyol.

Preguntat sobre els preparatius del seu govern per fer efectiva la declaració abans de la convocatòria del referèndum, Puigdemont ha assegurat que “serà més explícit” sobre aquests plans després del judici de l’1-O. A més, ha defensat que calia ser “pacient” per “evitar la violència”.

Puigdemont ha defensat que no s’ha de posar un termini per declarar la independència perquè “la realitat va molt despresa” i creu que seria contraproduent.

Relacionats