Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Puigdemont des d’Holanda: “Sempre hi ha l’opció de la DUI a falta de diàleg”

El president legítim creu que "la política espanyola té un greu problema"

|

- Publicitat -

L’expresident Carles Puigdemont ha dit que “la política espanyola té un greu problema” i ha avisat que, si no hi ha un govern a Madrid amb qui puguin dialogar, “sempre” tenen “el dret a declarar unilateralment” la independència. “La nostra declaració d’independència encara és vàlida i la farem servir si es dóna el cas”, ha dit en una conferència a la Universitat de Groningen, als Països Baixos, aquest dimecres a la nit. Tanmateix, Puigdemont creu que l’actual bloqueig polític a l’Estat espanyol i la possible convocatòria d’eleccions podria “obrir una finestra d’oportunitat” per “finalment” dialogar a un executiu espanyol.

Preguntat sobre els preparatius del seu govern per fer efectiva la declaració abans de la convocatòria del referèndum, Puigdemont ha assegurat que “serà més explícit” sobre aquests plans després del judici de l’1-O. A més, ha defensat que calia ser “pacient” per “evitar la violència”.

Publicitat

Puigdemont ha defensat que no s’ha de posar un termini per declarar la independència perquè “la realitat va molt despresa” i creu que seria contraproduent.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE reitera a Espanya que obligar un eurodiputat a jurar la Constitució "contravé" la legislació europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut