Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Puigdemont analitza l’actuació de la Unió Europea en el conflicte afganès

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont analitza la implicació de la Unió Europea a Afganistan, atès que s’ha observat una clara vinculació entre la retirada dels Estats Units d’Amèrica i la resta de suports de la comunitat internacional. Així explica que els Estats Units d’Amèrica, de manera implícita, influeixen en la política internacional europea. És a dir, l’eurodiputat ha destacat que en el moment en què hi ha hagut la retirada americana, com que per a Europa mantenir l’oposició al front talibà suposava un cost molt més elevat, han marxat com a conseqüència directa.

Puigdemont ha subratllat precisament la falta de coneixement, experiència o necessitat de millora de la Unió Europea a l’hora d’aplicar polítiques internacionals quan no estan vinculades amb els interessos dels EUA, ja que d’alguna manera, si només s’actua en el marc bilateral amb els americans, s’està fent una política que els afavoreix completament. En altres paraules, que la Unió Europea aporta uns recursos que no pot mantenir en solitaris però que, entre altres, donen suport als interessos americans. Com que els EUA en són coneixedors, quan els EUA decideix anar-se’n saben que la Unió Europea també ho farà. Per tant, que la Unió Europea no actua de manera independent per defensar els interessos propis en l’àmbit internacional.

Publicitat

També ha destacat que els interessos de Regne Unit mantenen clares similituds amb els de la Unió Europea. D’aquesta manera, ha volgut captar l’atenció de la Unió Europea i de Regne Unit. Puigdemont ha subratllat precisament que la Unió Europea hauria de reflexionar sobre si ha de desenvolupar els mecanismes que els permetin actuar en solitari, per no dependre dels EUA, ja que ha quedat palès que els EUA no actuen com a defensors dels drets humans en l’àmbit mundial, sinó en defensa dels seus propis interessos.

Et pot interessar  El Regne Unit atura l'extradició "imminent" d'Assange i demana més "garanties" als EUA

Pel que fa a la picada d’ullet amb Regne Unit, ha mostrat que tenen molts interessos en comú en l’àmbit internacional, i que malgrat que Regne Unit estarà dues setmanes més a Afganistan duen a terme tasques d’evacuació, també abandonarà el país, mostrant que ha actuat amb clars paral·lelismes. Per tant, s’hauria de reflexionar sobre si Regne Unit i Europa volen defensar aquests valors europeistes o bé si, com els EUA, la implicació a Afganistan es la suma d’interessos particulars dels membres que s’oposen al front talibà.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut