Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Primers gestos entre Vox i el PSOE per liquidar l’independentisme

Abascal agraeix que, per sobre de les diferències, hi ha la defensa d'Espanya

|

- Publicitat -

Una de les veus més contundents i autoritzades del PSOE, Alfonso Guerra, va aprofitar ahir la presentació del llibre La España en que yo creo en una sala del Congreso de los Diputados per carregar sense miraments contra l’independentisme, el relator i Pedro Sánchez.

Guerra se’n riu del relator assegurant que durant l’etapa on es va redactar la Constitució “mai, mai” van necessitar un relator: “Alguns es defensen aclarint que no es tracta d’un mediador, “no és res”. Han dit que “només és una persona que pren nota” diuen. D’acord. Una secretària, un funcionari o una gravadora podrien complir perfectament aquest objectiu”.

Publicitat

Envalentint, titlla d'”ominosa” la llista de les “21 condicions” del president Torra a la Moncloa: “El número de circ tràgic final és veure a Torra demanant, ell, frenar el deteriorament de la imatge d’Espanya al món. Primer incendia Europa amb calúmnies contra Espanya i la seva democràcia, i ara es queixa del deteriorament de la imatge. Aquesta negociació escapa de l’àmbit de la política i entra en el de la psicoanàlisi”.

La intervenció, clou amb un, “hi ha algú aquí? Ningú és capaç de comprendre que estan calcinant la democràcia en atendre els requeriments d’un grup de saltadors de la nació?”.

Les paraules de Guerra han emocionat a Abascal, qui ahir devia estar molt satisfet de veure com els barons del PSOE clamaven contra Sánchez: “Vull donar les gràcies a Alfonso Guerra per les seves paraules sobre Ortega Lara. Per damunt de les diferències -a vegades molt profundes- està la defensa de la sobirania i la dignitat d’Espanya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut