Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Primeres conseqüències per la perillosa i descomunal pífia militar d’Espanya a Estònia

Ahir, La República, abans que ningú, informava de l’error monumental de l’exèrcit espanyol que, incomprensiblement, disparava un míssil de guerra accidentalment a Estònia. Tot i que encara no s’ha trobat […]

Gerard Sesé 08/08/2018
Jüri Ratas, primer ministre d'Estònia

Ahir, La República, abans que ningú, informava de l’error monumental de l’exèrcit espanyol que, incomprensiblement, disparava un míssil de guerra accidentalment a Estònia.

Tot i que encara no s’ha trobat el projectil, el que no s’ha fet esperar han estat les reaccions i les declaracions del govern del país bàltic.

 

Espanya, suspesa de l’espai aeri bàltic

La primera conseqüència que evidencia el ridícul militar espanyol és que La Força Aèria d’Espanya ha hagut de suspendre els seus vols a l’espai aeri dels estats bàltics segons informa el diari local Postimees. Així doncs, fins que no s’aclareixin els fets, els caces de la Força Aèria espanyola han estat suspesos no com els francesos o portuguesos que continuen amb les seves tasques previstes. El ministre de Defensa estonià, Juri Luik, ha arribat a declarar que “Espanya està actualment en reserva”.

Dures declaracions del primer ministre estonià

El primer ministre estonià, Jüri Ratas, no s’ha mossegat la llengua a l’hora de descriure l’error espanyol i ha evidenciat el seu malestar. En una publicació al seu Facebook, ha titllat l’error “d’extremadament lamentable”: “La missió de seguretat de l’OTAN és molt important i una part necessària de la seguretat nacional d’Estònia. Malgrat això, hem de tenir sempre al cap la seguretat dels nostres civils. L’incident alarmant d’avui no ha tingut conseqüències, però és extremadament lamentable”.