Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Presó per al líder de la xarxa europea d’estafes financeres detingut a l’aeroport del Prat

|

- Publicitat -

El jutjat d’Instrucció número 2 de la Seu d’Urgell ha decretat presó provisional per a l’home detingut dimecres a l’aeroport del Prat considerat el líder a l’Estat de la plataforma Everfx, presumptament implicada en l’estafa financera més gran investigada en el marc del cas Forex.

La detenció va tenir lloc a primera hora del matí quan l’avió en què volava procedent de Romania va aterrar a la pista de l’aeroport català. El jutjat investiga estafes des del 2017, la primera demanda sobre les quals es va interposar a la capital de l’Alt Urgell quan un veí d’aquesta localitat va denunciar que li havien estafat 8.250 euros. L’any següent una dona va denunciar una altra estafa, aquesta de 560.000 euros.

Publicitat

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la primera denúncia d’estafa, del 15 de desembre del 2017, anava adreçada a l’empresa GSI-Markets. La víctima denunciava que li havien carregat 2.000 euros a través de la seva targeta de dèbit sense consentiment. L’home va ampliar posteriorment la denúncia, tot manifestant que l’estafa s’havia prolongat al llarg del 2018 fins als 8.250 euros.

Es calcula que la ciberestafa ha afectat centenars de milers d’usuaris de tot el món, amb un impacte econòmic que podria superar els milers de milions d’euros, ja que es van intervenir tres milions de correus electrònics gestionats des de comptes de correu de diversos dominis de l’entramat criminal. La xarxa investigada guanyava 400 euros al minut i 50 milions cada tres mesos.

Et pot interessar  El Govern aprova la seva proposta perquè les pistes del Prat siguin independents quatre hores al dia a l’estiu
Publicitat

Opinió

Minut a Minut