Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

PP i C’s reivindiquen al Congreso que puguin dir “colpistes” als independentistes

Els nacionalistes es queixen, però, que els titllin de “feixistes”

|

- Publicitat -

ACN Madrid .- PP i Cs han defensat aquest dimecres als passadissos del Congrés l’ús que fan del terme “colpistes” per referir-se a les formacions independentistes, però no han admès, en canvi, que ERC els respongui titllant-los de “feixistes”, com han començat a fer els diputats republicans. Tot plegat després que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, hagi anunciat aquest dimecres durant el ple que retirarà a partir d’ara aquests dos termes del diari de sessions, un cop ERC ha començat a fer efectiva la seva resposta en les declaracions del portaveu Joan Tardà i del portaveu adjunt Gabriel Rufián.
El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, ha assegurat que la seva formació no farà marxa enrere en la qualificació de “colpistes” als independentistes. “Nosaltres diem colpistes a les persones que estan a la presó acusades de colpistes”, ha dit Girauta, que ha assegurat que els catalans han vist i patit “un cop d’Estat” perquè es va “derogar la Constitució” a Catalunya. “Si la senyora presidenta considera que aquesta paraula no s’ha d’utilitzar ens sembla molt bé, que la tregui del diari de sessions, però la utilitzarem amb la màxima precisió”, ha dit Girauta.

Publicitat

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, ha afirmat que “una cosa és dir la veritat i una altra faltar al respecte i insultar” i per això els populars mantindran que a Catalunya es va produir un cop d’Estat. “El PP sempre ha dit que hi va haver un cop a l’Estat el 6 i 7 de setembre, que és una realitat absoluta”, ha dit Montserrat. Per Contra, considera que dir que els populars són ‘feixistes’ és “un insult”, perquè “al nostre partit han assassinat persones per defensar els valors democràtics”.

Et pot interessar  Vox vota en contra del protocol per a prevenir agressions sexuals de La Mostra de cine de València
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió