Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Portugal passa d’Espanya i vol unir Lisboa, Porto i Vigo amb un TGV

|

- Publicitat -

Una de les reclamacions històriques de Catalunya i del País Valencià és unir les seves capitals, Barcelona i València, amb un tren d’alta velocitat. L’estat espanyol, radial i centralista, no ho ha fet possible amb una clara intenció de debilitar dos dels principals motors “perifèrics” de l’Estat. Així doncs, el corredor del Mediterrani no és una realitat malgrat la clara necessitat demogràfica, econòmica, cultural i social per culpa d’Espanya. Els poders fàctics de l’Estat ho tenen clar: “Divide et impera”.

Aquesta dèria centralista i radial també la pateix Portugal que s’ha plantat davant d’Espanya. La ministra de Cohesió Territorial, Ana Abrunhosa, va assenyalar fa uns dies que l’enllaç de l’Atlàntic Lisboa-Porto-Vigo és la prioritat portuguesa per a la xarxa d’alta velocitat ibèrica i ha advertit a Espanya que el Govern portuguès no accepta una “solució imposada”.

Publicitat

“La nostra prioritat no és la connexió entre Madrid i Lisboa. Perquè de Madrid a Lisboa anem en avió. Ja tenim connexió. La nostra prioritat, certament, és l’eix atlàntic, Lisboa, Porto i Vigo”, va dir la ministre, a Vila Nova de Cerveira, al districte de Viana do Castelo.

Segons explica la premsa lusitana, Ana Abrunhosa, que parlava durant les II Jornades d’Amistat, promogudes per l’Eurocitat Cerveira (Portugal) -Tomiño (Galícia), va dir que la prioritat portuguesa era “clara” quan el Govern va presentar, dijous, el Programa Nacional d’Inversions (PNI) ) 2030.

Et pot interessar  El Parlament Europeu diu que el Corredor Mediterrani és una "xarxa clau" i insta a que estigui completat abans del 2030
Publicitat

Opinió

Minut a Minut