Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Ponsatí destrossa la imatge d’Espanya amb una simple comparació amb Alemanya

|

- Publicitat -

No va durar ni dos dies. Thomas Kemmerich va dimitir l’endemà de formar govern al land alemany de Turíngia després de la crisi política desencadenada en acceptar els vots de la ultradreta. Fins i tot Angela Merkel ha qualificat “d’imperdonable” la ruptura del cordó sanitari als radicals.

Un fet insòlit si es compara amb el que ha passat a Espanya, on Vox ha donat els vots per a governar autonomies. Amb un simple tuit, la flamant eurodiputada Clara Ponsatí ha destrossat la imatge d’Espanya. La seva publicació s’ha fet viral ben ràpidament.

Publicitat

La consellera a l’exili piulava un mapa de l’Estat i explicava que fins a 4 regions han tingut una coalició a l’estil de Turingia. Al mapa es pot veure com la Comunitat de Madrid, Múrcia, Andalusia i Castella i Lleó el congeut ‘trifachito’, format per Cs, Vox i PP han pactat per a governar.

A diferència d’Alemanya, a Espanya no només no s’ha qüestionat aquest pacte sinó que si haguessin sumat, haurien pactat al Gobierno d’Espanya. És més, no és descartable que de cara a les eleccions catalanes, aquestes formacions podrien unir forces per combatre l’independentisme.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut