Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Podemos es menja el gripau de Cs per pactar els pressupostos i gira l’esquena a ERC

|

- Publicitat -

L’entorn dels comuns i Podemos han convertit el “on va dir blanc ara diu negre” en el seu modus operandi polític. Si ara fa uns dies, Pablo Iglesias advertia als seus socis del PSOE que no pactarien els pressupostos generals de l’Estat amb Ciudadanos, ara ja ha matisat les seves paraules i els de la formació lila estarien disposats a menjar-se el gripau taronja.

Si això acaba passant, significa que la formació que s’autoanomena “d’esquerres i progressista” estaria girant l’esquena a ERC per pactar amb un partit d’ultradreta. Només ha posat de condició a Pedro Sánchez, pactar dins el Gobierno les línies bàsiques dels comptes per després buscar les majories parlamentàries.

Publicitat

el motiu del gir de Podemos és que, segons explica El Mundo, creuen que els socialistes estan ja negociant els pressupostos amb Cs sense comptar amb ells, per això l’exigència d’un esborrany previ pactat dins l’executiu espanyol. Això significa, doncs, que es menystingui la majoria parlamentària dels vots de la investidura, que va ser possible gràcies a l’abstenció d’ERC.

Et pot interessar  Carrizosa, proclamat el cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M després de ser l'únic candidat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut