Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Plantofada històrica als taurins: Un poble de Navarra converteix la plaça de toros en un pipicà per a gossos

L’equip de l’alcalde d’Estella (Navarra) Koldo Leoz de Bildu ha decidit convertir la plaça de bous del poble una zona d’esplai caní que serà rebatejat com “Plaza de todos”. Els […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 07/04/2019
Plaça de Toros d'Estella

L’equip de l’alcalde d’Estella (Navarra) Koldo Leoz de Bildu ha decidit convertir la plaça de bous del poble una zona d’esplai caní que serà rebatejat com “Plaza de todos”.

Els partidaris i defensors de la tauromàquia han entrat en còlera i han atacat l’alcalde i la seva decisió “ha decidit ara que els gossos pixin i caguin sobre l’arena de la plaça de toros, un edifici centenari i de gran història a Estella”.

L’alcalde ha explicat que ha estat el compliment d’una demanda de la ciutat i ha recordat que la plaça sol estar tancada 350 dies a l’any. “La plaça de toros aspira a ser un referent per a totes les propietàries de gossos, lloc de trobada i socialització de persones i animals, on es pugui compartir oci i coneixement”, ha indicat l’alcalde en el seu perfil de Facebook de l’alcaldia d’Estella.

Bildu, a més, ha contactat amb una empresa especialitzada en l’ensinistrament de gossos per a impartir “cursos d’educació canina” que seran gratuïts.