Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Per Macron, els drets dels ciutadans de Bielorússia valen més que el dels catalans

|

- Publicitat -

Ahir es va produir la manifestació més multitudinària a Bielorússia després de 7 dies de protestes contra el règim del president Aleksandr Lukaixenko. Desenes de milers de bielorussos van omplir els carrers de Minsk per exigir la dimissió del president de país, victoriós en unes eleccions denunciades per l’oposició com fraudulentes.

Paral·lelament, a causa de les protestes, el règim bielorús ha detingut manifestants i opositors. Davant l’allau de crítiques internacionals, el ministre de l’Interior de Bielorússia, Yuri Karaev, ha assegurat aquest diumenge que la policia no va emprar en cap moment armes de foc per reprimir les protestes contra la victòria electoral de president Lukaixenko. Tot i això, les denúncies de tortures i de mala praxi policial segueixen augmentant.

Publicitat

Una violència policial i una repressió que recorda la que va impartir l’Estat espanyol contra els catalans, especialment durant l’1-O. Unes imatges esperpèntiques de la policia espanyola atonyinant votants iq ue van donar la volta al món. En aquella ocasió, el president de la República francesa, Emmanuel Macron, va callar i va mirar cap a una altra banda.

Pel francès, doncs, els drets dels bielorussos són més importants que els dels catalans. Macron ha fet un tuit on no tan sols es posiciona sinó que demana que la UE es mobilitzi: “La Unió Europea ha de continuar mobilitzant-se al costat dels centenars de milers de bielorussos que es manifesten pacíficament pel respecte dels seus drets, la seva llibertat i la seva sobirania”. Un tuit que podria perfectament aplicar-se als catalans i que mai va fer.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut