Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Pedro Sánchez es queda sol: El Congreso reprova el gir sobre el Sàhara i la coalició trontolla

|

- Publicitat -

El ple del Congreso ha donat l’esquena a la decisió de Pedro Sánchez d’alinear-se amb el Marroc en el conflicte del Sàhara. Així mateix, ha aprovat una proposició no de llei de Podemos, ERC i Bildu de suport a les resolucions de l’ONU que recullen la celebració d’un referèndum al Sàhara amb 168 vots a favor (Podemos, ERC, Bildu, PNB, Junts, PDeCAT i PP), 118 en contra (PSOE) i 61 abstencions (Vox i Cs).

La votació no només ha dividit els grups de la majoria de la investidura, sinó el mateix executiu espanyol, perquè els ministres del PSOE que són diputats han votat en contra, mentre que els de Podemos a favor. Per acabar-ho d’adobar, la votació ha tingut lloc poques hores abans que el president espanyol, Pedro Sánchez, viatgi a Rabat per sopar amb el rei Mohamed VI per establir les bases de la “nova relació” amb el Marroc.

Publicitat

El text que s’ha aprovat aposta per l’aplicació de “les resolucions de l’ONU i la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara, en el convenciment que només el diàleg, la negociació i l’acord dut a terme de bona fe i de manera constructiva, d’acord amb el dret internacional, ajudaran a assolir una solució política justa, realista, viable, duradora i acceptable per les dues parts al conflicte polític”.

Durant el debat del text el dimecres, el PSOE va rebre dures crítiques de la resta de grups, i principalment del seu soci d’executiu. El diputat de Podemos Gerardo Pisarello va acusar els socialistes de convertir la ‘realpolitik’ “en un trist exercici de cinisme”. “El govern està perdent la credibilitat com a mediador al Sàhara” quan simplement “es posa al costat del més fort” i “traeix” el poble sahrauí.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut