Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

[Àudio] Pedro Sánchez es burla de la separació de poders en directe a RNE

Assegura que la Fiscalía espanyola depèn del Gobierno i que està fent tot el possible per fer tornar Puigdemont

Gerard Sesé
Gerard Sesé 06/11/2019

Pedro Sánchez, president en funcions del Gobierno i candidat del PSOE en aquestes eleccions espanyoles de diumenge, ha fet un gran favor als exiliats aquest matí a Radio Nacional de España (RNE) durant una entrevista en directe.

El líder socialista ha dilapidat l’Estat de dret i la separació de poders que requereix tot Estat membre de la Unió Europea. Sánchez ha assegurat que és el Gobierno qui mana i diu el que ha de fer a la Fiscalia i, per això, es vanta de ser el responsable que aconseguirà fer tornar Puigdemont a Espanya per a ser jutjat.

Durant l’entrevista ha assegurat desafiant a l’entrevistat: “de qui depèn la Fiscalia?”. Després d’uns segons de silenci, el periodista ha contestat: “del Gobierno”. La resposta de Sánchez ha estat clara: “Doncs ja està, estem fent tot el possible per passar comptes davant la justícia a Puigdemont”.

A més, ha tornat a deixar clar com manen des de l’executiu al poder judicial usant la primera persona del plural: “Sobre els tempos de la justícia belga no tinc res per afegir, però nosaltres estem treballant per a subministrar tota la informació a la justícia belga per activar l’euroordre”.

Aquí el moment:

Relacionats