Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Pablo Iglesias, escèptic amb la taula de diàleg: “El PSOE no té un pla”

|

- Publicitat -

L’exvicepresident espanyol i exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, s’ha mostrat escèptic amb la taula de diàleg i creu que no donarà resultats per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. “Crec que el PSOE no té un pla, perquè no s’atreveix a tenir una discussió interna. No ha volgut afrontar un debat sobre la qüestió plurinacional a Espanya i entén que la taula de diàleg és un espai en el qual es poden anar fent un altre tipus de concessions”, ha apuntat Iglesias en una entrevista al diari ‘Ara’.

En paral·lel, l’exlíder de Podemos ha titllat “d’immoral” el gir de l’executiu espanyol sobre el Sàhara Occidental i ha defensat els diputats que no es van aixecar per aplaudir Zelenski al Congreso: “Tenen el seu dret”. “És un gest de respecte institucional, encara que també crec que els diputats que van decidir no aplaudir tenen el seu dret”, ha reflexionat en veu alta Iglesias, que ha volgut recordar com el president d’Ucraïna va cedir la paraula a un neonazi del Batalló d’Azov al Parlament de Grècia, les il·legalitzacions de partits a Ucraïna o les violacions de drets humans i presumptes crims de guerra també a la banda de Kíiv.

Publicitat

“Amb Ucraïna s’ha generat un sentiment molt noble d’empatia cap al poble ucraïnès i el seu dret a empunyar les armes contra l’invasor. Aquest mateix sentiment podria funcionar amb Palestina, amb els sahrauís o amb els iemenites si es dediqués el mateix temps a explicar la seva situació”, ha apuntat.

“De nou, tot depèn d’on posem el focus. Qui ha elogiat Putin a Espanya ha sigut bàsicament la dreta. Fins fa res, Aznar elogiava la seva intel·ligència geopolítica. El mateix Abascal tuitava frases de Putin”, ha recordat Iglesias. “Com és possible que aquests senyors, que ara diuen que Putin és comunista, llepessin el terra per on passava? Per no parlar dels que fan negocis amb el Kremlin, del finançament de Vox a través d’Hazte Oír”, ha qüestionat en veu alta l’exvicepresident espanyol.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"

Reflexions sobre la monarquia 

Finalment, s’ha referit al debat sobre la monarquia espanyola. “L’operació per salvar Felipe VI consisteix a acabar de trepitjar Juan Carlos I, que és un cadàver polític. Els monàrquics han entès que la manera d’apuntalar el regnat de Felipe VI és que tots els atacs vagin cap a Juan Carlos I”, ha conclòs Iglesias.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut