Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Pablo Casado va assistir a una missa franquista el 20N

|

- Publicitat -

El Partit Popular ha admès que el seu líder, Pablo Casado, va acudir a la missa celebrada el 20 de novembre a la catedral de Granada on es va resar pel dictador espanyol, Francisco Franco, en l’aniversari de la seva mort. Això ha sortit a la llum arran de la publicació d’un jove que va demanar una foto al president del grup popular i que la va pujar a les xarxes socials comentant, orgullós: “Amb Pablo Casado assistint a la missa del Generalísimo”.

Com era d’esperar, que un líder d’un partit suposadament democràtic asisteixi a un homenatge franquista ha causat revol. Els populars s’han excusat dient que Casado no era conscient que la missa acabaria amb el capellà demanant una pregària per l’ànima del dictador Francisco Franco. El seu equip de premsa sosté que va anar a una missa ordinària amb la seva família “sense tenir coneixement de cap altra circumstància”, tot i que estava anunciada per la Fundación Nacional Francisco Franco.

Publicitat

El portaveu de Podemos, Pablo Echenique ha afirmat que l’assistència de Casado a la missa és d’una “enorme gravetat” i ha negat que es pugui atribuir a la casualitat, perquè “hi havia 10 misses per Franco i 23.000 esglésies a tot Espanya, de manera que la possibilitat d’anar a una missa per Franco és d’un 0,005%“.

El líder de Más País, Íñigo Errejón, també creu que és una excusa de mal pagador. “El PP i Casado diuen que va ser una equivocació, que ell va entrar a una església i que justament a aquesta església s’estava fent una missa pel dictador”, però “si això hagués passat a un altre país, si Merkel hagués entrat a una missa on s’estan rendint honors a Adolf Hitler, estic convençut que l’endemà al matí diria que s’ha equivocat”.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox

“Si s’ha equivocat ha de sortir a explicar-ho i deixar clar que el líder de l’oposició no homenatja dictadors”, ha afegit Errejón. Casado, però, ha preferit guardar silenci sobre aquesta qüestió quan ha comparegut davant la premsa després de visitar el Centre Memorial de les Víctimes de Terrorisme a Bilbao.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut