Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Onada d’indignació per l’assetjament masclista dels joves del Col·legi Major Elías Ahuja: “Sou totes unes nimfòmanes”

|

- Publicitat -

Un centenar de joves del Col·legi Major Elías Ahuja, adscrit a la Universitat Complutense, ha assetjat amb insults i insinuacions masclistes a les veïnes del centre femení, el Col·legi Major Santa Mónica. “Putes, sortiu dels vostres caus, sou totes unes nimfòmanes. Us prometo que cardareu totes a la capea“, són algunes de les barbaritats que diu el protagonista de l’acció.

Els fets van tenir lloc ahir a la nit, però no és el primer cop que aquesta residència de pijos madrilenys és l’escenari d’escenes repulsives. El periodista Ibon Pérez ha rescatat un vídeo de la promoció del 2013-2014 on se senten càntics nazis de ‘Sieg Heil’ i es veuen salutacions feixistes.

Publicitat

Lligams amb l’extrema dreta

Per sorpresa de ningú, el centre sempre ha estat vinculat amb personatges de dreta i extrema dreta espanyola, com la líder de Vox, Rocío Monasterio que va visitar el centre o l’exlíder del PP, Pablo Casado, que va residir-hi i on, segons La Marea, va escriure un article masclista a la revista de la residència, El Búho, on parlava de sortir “en manada” a caçar noies.

Quasi 2.000 euros al mes

Per més que alguns ho volen entendre com una “gamberrada”, cal pensar que aquests joves —de classe alta— és previsible que acabin en llocs de poder. Es tracta de nois que provenen de famílies privilegiades i que paguen, com a mínim, 1.190 € mensuals per viure sense moure un dit i amb tota mena de luxes.

Reacció a Twitter

Tot i que a hores d’ara, el Col·legi ha condemnat els fets i ha anunciat l’expulsió del noi que llença els insults, l’acció ha indignat les xarxes socials. “Si dic el que penso em tanquen!”, “fàstic” i “cultura de la violació”, són algunes de les reaccions al vídeo.

Altres usuàries han constatat que demostra que “queda molt per lluitar” i que no es pot obviar que es tracta d’una escola religiosa que segrega per sexe. “Porteu la canalla a l’escola pública, feu el favor”, ha piulat una tuitaire.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut