Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Nova pífia de la JEC: Envia l’acta de diputat a “Francesc Mascarell”

Ferran Mascarell serà diputat al Parlament de Catalunya a partir d’aquest dimecres

Gerard Sesé
Gerard Sesé 04/02/2020
El delegat del Govern a Madrid i candidata a les eleccions municipals, Ferran Mascarell, al bar Semproniana de Barcelona, el 3 de desembre de 2018 (Horitzontal)

La Junta Electoral Central, l’organisme jurídic que fa d’àrbitre en les conteses electorals, és un dels principals responsables de la repressió a Catalunya aquests últims mesos i l’artífex que Quim Torra s’hagi quedat sense escó al Parlament.

Tal com ha pogut saber La República, la JEC va enviar a casa de Ferran Mascarell l’acta de diputat al Parlament a mitjans de gener per a substituir Quim Torra. No la va acceptar després de la decisió de JxCat que va ser que cap membre de la seva llista substituiria el president.

Resulta però, que l’acta estava amb un nom equivocat: en comptes de Ferran van rebatejar el polític català com a Francesc. Segons fonts consultades, l’obsessió de la JEC per a substituir Quim Torra va fer que s’enviés l’acta a la mateixa casa de l’interessat, un fet que es dóna molt poques vegades segons fonts consultades.

A més, no només va haver-hi un error en el nom sinó que, un cop Puigdemont va renunciar a l’escó al Parlament per poder ser eurodiputat, la JEC va enviar una nova acta de parlamentari a en Ferran Mascarell (aquest cop amb el nom ben escrit) però, per tant, va arribar a tenir dues actes. Un fet insòlit.