Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Nou escàndol de corrupció dels Borbons: una trama institucionalitzada per evadir impostos

|

- Publicitat -

Embolica que fa fort que això no té aturador! Nou escàndol de corrupció que esquitxa de ple la monarquia espanyola i el pedigrí dels Borbons. Després dels reiterats casos que empastifen Juan Carlos I, el rei emèrit d’Espanya i pare de l’actual cap d’Estat espanyol, el diario Público ha publicat un nou informe que demostraria que la corrupció a la Casa Real espanyola estava instaurada ben endins de la institució.

Segons el mitjà ciutat, Juan Carlos I va encarregar a la Zarzuela “crear una estructura” per ocultar a Hisenda 100 milions de dòlars. Aquest fet demostraria que ja no només les activitats del rei emèrit durant el seu regnat eren il·lícites sinó que tota la corona, institució, administració i funcionaris, hi haurien col·laborat com si es tractés d’una màfia.

Publicitat

“El rei no estava còmode amb el compte a Suïssa… Era una bomba de rellotgeria”, explica Público sobre el gestor de Juan Carlos I davant el fiscal suís, qui sospita que els diners van poder ser una comissió per l’adjudicació a empreses espanyoles de l’AVE a la Meca.

Així doncs, el pare de Felipe VI, va encarregar en una reunió al Palau de la Zarzuela al gestor de fortunes Arturo Fasana i a l’advocat suís Dante Canónica que li creessin “una estructura” a Suïssa per ocultar a Hisenda una “important donació” que anava a rebre del rei d’Aràbia Saudita i que, finalment, van ser 100 milions d’euros.

Aquest encàrrec es va realitzar al despatx del mateix rei d’Espanya l’any 2008.

Per a evadir els impostos, es va crear la fundació panamenya Lucum i els diners van ser dipositats al banc Mirabaud. Juan Carlos I se’ls va anar gastant fins que es va produir l’accident de Botswana, l’abril de 2012. Dos mesos després va decidir tancar el compte i enviar la resta que quedava (uns 64.800.000 dòlars) a la seva “examiga” Corinna Larsen -abans Corinna zu Sayn- Wittgenstein- a un banc de les Bahames.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut