Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Nogueras justifica la retiradad de la moció perquè el PSOE es va negar a parlar d’independència

"No som aquí per blanquejar a ningú ni per signar un acord de diàleg fals"

|

- Publicitat -

La vicepresidenta i diputada al Congreso del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha donat la raó al portaveu d’ERC, Joan Tardà, a l’hora d’assenyalar al representant del PSC, José Zaragoza com el culpable de la situació viscuda ahir a la cambra espanyola.

Segons Nogueras, el PDeCAT va presenta una moció amb “tota la bona voluntat” per apostar pel diàleg i “parlar de tot, i del que volem parlar és d’independència”. Nogueras, que recorda que durant la manifestació de la Diada la gent al seu voltant cridava “independència i llibertat presos polítics”, ha adjudicat en la intervenció de Zaragoza la retirada de la moció: “Dilluns el PSOE seguia amb la seva bandera del diàleg, però el dia que anem a votar la moció ens diu que no podem parlar d’això. Doncs s’ha acabat. En això serem contundent”.

Publicitat

La republicana ha asseverat que el partit va retirar moció perquè es posin d’acord el PSC i el PSOE, “nosaltres som aquí per blanquejar a ningú ni per signar un acord de diàleg fals. Ja està bé que es posi el focus en nosaltres, qui reprimeix els ciutadans és l’Estat no nosaltres”.

Nogueras ha denunciat, a més, la hipocresia dels socialistes, ja que “mentre acordem una moció per parlar de tot sense límits, al Senat el PSOE vota ‘Sí’ a qualsevol intent de votar un referèndum d’autodeterminació”. Contundent a l’hora de diferència aquesta nova etapa del PDeCAT, “ja no fem el que fèiem fa dos mesos”, Nogueras ha destacat que es prenen “seriosament” el diàleg: “No saben que passa a Catalunya ni ho volen saber”.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut