Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ni el Gobierno es fia dels militars: hauran de fer un curset de bones maneres per patrullar al carrer

|

- Publicitat -

Donar tant poder a l’exèrcit és perillós i ara el Gobierno se n’ha adonat. I és que fins i tot el Ministeri de Defensa espanyol no les té totes i ha decidit posar en marxa una formació exprés per als militars que compleixen funcions de patrulla i vigilància en els espais públics pel coronavirus.

Les imatges de militars al carrer fan esfereir, especialment arreu dels Països Catalans, i recorden temps predemocràtics. És per això que, per evitar que els soldats se sobrepassin (sorgeix l’etern dilema de qui vigila al vigilant?) s’impartiran unes formacions mínimes i un manual de bones pràctiques.

Publicitat

Entre altres continguts, s’ofereix un seguit de recomanacions de com tractar amb la població civil, quines frases “mai han de dir” i els “passos tàctics en la comunicació davant d’un conflicte”.

Fins i tot se’ls ha preparat, tal com explica el digital VozPopuli, un llibret de 12 pàgines amb recomanacions com suggerir que quan parlin amb ciutadans utilitzen la paraula “sol·licitar” i no “ordenar”, que “contemplin segones oportunitats” o “informin de la raó, del perquè”.

Paraules prohibides

Al manual per a l’exèrcit també es recomana als efectius que no diguin expressions com “i què vol vostè que li digui?” o “quin és el seu problema?”

Com fer un control

També, al curset es donen les pautes als militars per procedir a un control. Cal ser “clar i concís” en explicar els motius de la parada, preguntar al ciutadà els motius pels quals es troba al carrer, sol·licitar informació addicional i actuar “d’acord amb les ordres rebudes”.

Caldria saber, però, si hi ha examen o no cal aprovar perquè l’exèrcit surti al carrer.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut