Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Metsola defensa el “diàleg” amb els agricultors però admet que “arriba tard”: “Ho podríem haver fet millor”

La presidenta de l'Eurocambra celebra que l'acord dels 27 sobre l'ajuda a Ucraïna dona "credibilitat" a la UE

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha defensat el “diàleg” amb els agricultors europeus davant l’onada de protestes, que ha arribat aquest dijous a Brussel·les, on se celebra una cimera de líders europeus. En una roda de premsa després d’intervenir a la trobada dels líders dels 27, Metsola ha apuntat que “no s’ha d’ignorar cap veu” i que no s’ha de “culpar els qui protesten”. “Els hem d’escoltar”, ha afirmat la presidenta de la cambra comunitària, que ha admès que el diàleg amb els agricultors “arriba tard”. “Ho podríem haver fet millor”, ha afegit.

“Cap de les polítiques serà un èxit sense el compromís dels agricultors”, ha dit Metsola, que ha subratllat que el sector aporta “solucions” per combatre el canvi climàtic.

Publicitat

D’altra banda, Metsola ha celebrat l’acord dels 27 per desbloquejar la partida de 50.000 milions d’euros per a Ucraïna. La presidenta del Parlament Europeu ha subratllat que el paquet d’ajuda dona “credibilitat i legimitat” a la UE, així com predictibilitat a Kíiv.

Sobre la investigació oberta a l’eurodiputada letona Tatjana Zdanoka per suposadament treballar per a Rússia, Metsola ha dit que esperen que s’acabi la investigació i que, en cas que es confirmi, s’anunciaran “sancions” al ple. La presidenta del Parlament Europeu ha indicat que està en contacte amb les autoritats letones per esclarir la situació de l’eurodiputada i ha apuntat que altres estats membre li han manifestat preocupació per la possibilitat que es pugui replicar a altres països.

Sobre la guerra al Pròxim Orient, Metsola ha reiterat el posicionament de la cambra de demanar un “alto el foc permanent” i avançar en el procés de pau, així com en la necessitat que s’alliberin els ostatges.

Et pot interessar  Els funcionaris de presons aixequen la protesta a Brians 1 i 2
Publicitat

Opinió

Minut a Minut