Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Més draps bruts a Podemos posen en dubte la seva “nova política”

Transferències de diners en efectiu amb telèfons anònims o inventar un cas d’assetjament sexual i laboral per acomiadar un advocat, entre les polèmiques

Redacció 22/12/2020
Pla general de Pablo Echenique, Ione Belarra, Pablo Iglesias i Ione Belarra al Consell Ciutadà Estatal, el 17 de gener del 2020 (horitzontal)

Podemos ja és un partit de govern i s’ha convertit en la diana de la premsa espanyola més recalcitrant. D’aquesta manera, la caverna s’està encarregant de treure, cada cop més, draps bruts de la formació de Pablo Iglesias que evidenciarien que la “nova política” arrossega velles mancances de tota la vida.

El partit que representa l’esperança d’una part de l’independentisme màgic que es creu que Espanya és reformable i que algun dia canviarà, evidencia que pateix dels mateixos mals sistèmics d’un estat en procés de putrefacció del qual només val la pena lluitar per sortir-ne.

Durant les últimes 24 hores han sorgit diferents notícies que esquitxen de ple la cúpula de Podemos: per una banda, la justícia espanyola ha confirmat que el partit lila es va inventar un cas d’assetjament sexual i laboral per acomiadar José Manuel Calvente, qui va ser el seu advocat. Una resolució de l’Audiència Provincial de Madrid conclou que no hi ha proves contra el que va ser un dels lletrats en cartera de Podemos i que, per tant, no es poden demostrar els delictes pels quals va ser expulsat de la formació.

Per altra banda, la caverna publicava que l’agència de Podemos va transferir diners electorals en efectiu amb telèfons anònims: el compte de l’agència Neurona a Bankinter des de l’executiva es van enviar 6.820 euros a quatre telèfons mòbils dels quals els titulars no estan identificats.