Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

“Menys aplaudiments i més armes”: Borrell reclama accelerar i augmentar l’ajuda militar a Ucraïna

|

- Publicitat -

L’alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha tornat a reclamar que s’acceleri i augmenti l’ajuda militar a Ucraïna. “Hem de fer molt més i molt més ràpid”, ha avisat, instant els líders europeus a “passar de les paraules als fets”. “Menys aplaudiments i més subministrament d’armes”, ha reblat Borrell en la seva intervenció a la Conferència de Seguretat de Munic.

De fet, el cap de la diplomàcia europea s’ha mostrat partidari de la proposta d’Estònia de fer compres conjuntes d’armament a escala europea per ajudar Kíev. “Estic d’acord amb la ministra Kaja Kallas, estem treballant en això i funcionarà”, ha confirmat Borrell.

Publicitat

“Armem Ucraïna perquè la guerra és un gran desafiament existencial per a la nostra seguretat. Zelenski i Ucraïna tenen suficient motivació, però no tenen prou munició. Aquesta és la paradoxa”, ha avisat l’alt representant per la Política Exterior de la UE, que també ha parlat de reptes a mitjà termini com augmentar la capacitat de la indústria armamentista europea i implicar altres continents en la guerra a Ucraïna. “Veiem que a Àfrica hi ha cert escepticisme. Hem de mostrar que defensem valors universals i no valors que només valen quan és atacat un veí europeu”, ha volgut deixar clar Borrell.

Entrada a la UE

En paral·lel, el cap de la diplomàcia europea ha insistit en la necessitat que Ucraïna ingressi a la Unió Europea. “Ucraïna és membre de la família europea i, després del que ha passat, està clar que ha de pertànyer a la UE”, ha comentat Borrell, que ha reconegut, però que aquest país de l’est haurà de fer reformes per complir amb els criteris. “Ucraïna té moltes tasques pendents com la lluita contra la corrupció i reformes econòmiques. Resoldre aquests temes mentre cauen bombes és difícil, però Ucraïna vol fer-ho”, ha conclòs l’alt representant per a la Política Exterior de la UE.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units
Publicitat

Opinió

Minut a Minut