Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Mentrestant l’Aràbia Saudita executa 81 persones en un sol dia

|

- Publicitat -

L’Aràbia Saudita ha executat 81 homes durant les últimes 24 hores, inclosos set iemenites i un sirià, per càrrecs com ara “lleialtat a organitzacions terroristes estrangeres” i tenir “creences desviades”, ha comunicat l’agència estatal de notícies Saudi Press Agency, en l’execució massiva més gran reconeguda en la seva recent història superant les les 67 execucions reconegudes el 2021 i les 27 el 2020.

Citant un comunicat del ministeri de l’Interior, la nota comunicativa de l’agència segueix: “Aquests individus van ser condemnats per diversos delictes, com ara l’assassinat d’homes, dones i nens innocents”. “Els crims comesos per aquests individus també inclouen la promesa de lleialtat a organitzacions terroristes estrangeres, com ISIS, al-Qaeda i els huthis”, alguns dels quals havien viatjat a zones de conflicte per unir-se a “organitzacions terroristes”. També es detalla que entre els homes hi havia 37 nacionals saudites que van ser declarats culpables per intentar assassinar agents de seguretat i atacar comissaries i combois de policia.

Publicitat

Altres perles del text són: “Els acusats tenien dret a un advocat i se’ls va garantir tots els seus drets segons la llei saudita durant el procés judicial” i “El regne continuarà adoptant una postura estricta i inquebrantable contra el terrorisme i les ideologies extremistes que amenacen l’estabilitat del món sencer”. Només faltava que s’aprofités l’actual convulsió mundial per tirar pel dret en accions que en altres circumstàncies obririen portades.

Vegeu la notícia original a AlJazeera:

Publicitat

Opinió

Minut a Minut