Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Más País i Compromís anuncien el seu ‘sí’ a la reforma laboral i aplanen l’aprovació amb Cs

|

- Publicitat -

La diputada de Más País Inés Sabanés i el de Compromís, Joan Baldoví, han anunciat aquest dimarts el ‘sí’ de les formacions a la convalidació de la reforma laboral. El seu vot a favor és vital perquè el text prosperi per la via de Cs i sense el suport dels socis tradicionals de la legislatura —ERC, PNB i Bildu— que de moment es mantenen en el ‘no’.

“Davant la possibilitat de quedar-nos amb la reforma laboral de Rajoy preferim avançar”, ha dit Baldoví. Tots dos han apuntat que el seu ‘sí’ està vinculat a millores sobre la inspecció de Treball que activarà el Ministeri de Treball.

Publicitat

En roda de premsa al Congrés, Baldoví ha tornat a demanar a les formacions d’esquerres que més enllà de la votació sobre la reforma laboral retornin a la majoria de la investidura i no deixin les polítiques del Gobierno a mans de Cs.

La via Ciudadanos

La via per aprovar la reforma laboral de la mà de Cs passa pels vots d’aquests grups, però també pel d’altes formacions que encara no han donat el seu sí definitiu, com el PDeCAT. En total, l’executiu necessitaria sumar als seus 154 escons els 9 vots de Cs, més els del PDeCAT (4), Més País (2), Compromís (1), Teruel Existe (1), PRC (1), CC (1), i NC (1). Sumen 174 vots, i caldria una abstenció o un sí d’UPN (2) per assolir més vots a favor que en contra.

 

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut