Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Marlaska contradiu Iglesias sobre Cuixart i Sànchez: “És una sentència ferma que s’executa”

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assenyalat aquest divendres que el manifest signat per Unidas Podemos en el qual es demana la llibertat immediata del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’exlíder de l’ANC, Jordi Sànchez, que és “un tema judicialitzat” i es tracta d'”una sentència ferma que s’executa”.

A la Comissió d’Interior de Senat, i a preguntes el senador del Grup Parlamentari Nacionalista Josep Lluís Cleries, ha incidit que s’ha d’atendre sobre aquest assumpte a la divisió de poders i que la sentència s’executa com procedeix. Tant Cuixart com Sànchez van ser condemnats a nou anys de presó, pena que els va imposar el Tribunal Suprem per la seva implicació en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Publicitat

Grande-Marlaska responia la reflexió de Cleries que havia apuntat que el més lògic seria que el ministre donés el seu suport a “el seu soci de Govern” i posés, per tant, en llibertat als Jordis, ja que el seu delicte va ser “ser uns grans demòcrates” i “protestar i vetllar perquè hi hagués pau en una manifestació”.

“És una vergonya que estiguin a la presó, és gent magnífica i demòcrata”, ha indicat, referint-se a ells com a presos polítics cosa que ha suposat la queixa formal de la senadora de Vox.

A més, Grande-Marlaska, ha negat que s’hagi condecorat cap policia “únicament i exclusivament per una intervenció l’1-O”. Ha demanat que no s’imputin constantment a les forces de seguretat “abusos” com si sempre “estiguessin amenaçant i pegant”. El ministre ha admès que hi ha “alguna disfunció” com en tots els col•lectius però que “es corregeix” perquè estem “en un estat de dret”. “No estem on érem fa 30 o 40 anys. Espero que algun dia s’ho creguin”, ha dit. En relació als ‘Jordis’, Marlaska s’ha limitat a dir que es tracta d’una “qüestió judicial” amb una “sentència ferma” i que hi ha “divisió de poders”.

Et pot interessar  Elena critica Marlaska per anul·lar la Junta de Seguretat que ampliava les competències dels Mossos a ports i aeroports
Publicitat

Opinió

Minut a Minut