Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

María Jesús Montero ascendeix a la vicepresidència primera del govern espanyol

Carlos Cuerpo serà el nou ministre d'Economia en substitució de Nadia Calviño

|

- Publicitat -

Canvi de noms al govern espanyol. Pedro Sánchez ha ascendit la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que passarà de la vicepresidència quarta a la vicepresidència primera del govern espanyol, càrrec que fins ara ocupava Nadia Calviño.

Així ho ha explicat el president espanyol en roda de premsa on també ha anunciat la designació de Carlos Cuerpo com a nou ministre d’Economia. L’ascens de Montero i l’entrada de Cuerpo suposa el primer canvi que realitza l’executiu d’ençà de la investidura de Sánchez el passat mes de novembre. La marxa de Calviño a la presidència del Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha precipitat un relleu a Economia que Sánchez ha aprofitat per reduir a tres el nombre de vicepresidències, càrrec que a partir d’ara ostentaran Montero, Yolanda Díaz i Teresa Ribera.

Publicitat

Sánchez ha detallat que els canvis de cartera suposarà també que les atribucions de Funció Pública passin del ministeri d’Hisenda al de Transformació Digital que dirigeix José Luis Escrivá. “Amb aquesta decisió pretenem reforçar la nostra aposta per una administració moderna, més àgil, eficient, que aprofiti totes les oportunitats de la digitalització i la intel·ligència artificial”, ha indicat el president.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut