Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

#MarcaEspaña L’empresa espanyola que més contamina patrocina la Cimera de Clima de l’ONU de Madrid

|

- Publicitat -

Nou cas que engrandeix la Marca Espanya: Aquests dies Madrid s’ha convertit del medi ambient i punt mediàtic internacional per la Conferència de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic 2019, coneguda també com a COP25. Resulta que el principal patrocinador de la trobada és l’empresa espanyola d’electricitat i gasística Endesa, la companyia que més contaminant de l’Estat.

Publicitat

Segons explica RT, un informe anomenat ‘Emergència climàtica a Espanya 2019’, de l’Observatori de la Sostenibilitat, les empreses que més van contribuir al canvi climàtic al país el 2018 van ser Endesa, Repsol, Naturgy, EDP, ArcelorMittal, Cepsa, Viesgo, Iberdrola, Cemex, Lafarge -Holcim i Cementos Portland, la majoria d’elles vinculades a l’àmbit energètic.

Malgrat que el logo d’Endesa s’ha pogut veure a Madrid i a les portades de tots els diaris espanyols, és la companya que regni el rànquing com l’empresa més contaminant a l’estat: expulsa a l’atmosfera el 23% de les emissions industrials i el 9% de les totals.

La companyia ha pagat dos milions d’euros (2,2 milions de dòlars) per a convertir-se en ‘patrocinador diamant’ de la Cimera de Clima, encara que recuperarà part d’aquests diners en forma d’incentius fiscals i desgravacions.

Et pot interessar  Voluntaris es mobilitzen per retirar residus abandonats a la natura en una setantena de punts a Catalunya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió