Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

#MarcaEspaña L’empresa espanyola que més contamina patrocina la Cimera de Clima de l’ONU de Madrid

Endesa és la companyia que emet més gasos d’efecte hivernacle a l’Estat, seguida de Repsol, Naturgy, EDP, ArcelorMittal i Cepsa

Redacció 04/12/2019
Fàbrica d'Endesa

Nou cas que engrandeix la Marca Espanya: Aquests dies Madrid s’ha convertit del medi ambient i punt mediàtic internacional per la Conferència de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic 2019, coneguda també com a COP25. Resulta que el principal patrocinador de la trobada és l’empresa espanyola d’electricitat i gasística Endesa, la companyia que més contaminant de l’Estat.

Segons explica RT, un informe anomenat ‘Emergència climàtica a Espanya 2019’, de l’Observatori de la Sostenibilitat, les empreses que més van contribuir al canvi climàtic al país el 2018 van ser Endesa, Repsol, Naturgy, EDP, ArcelorMittal, Cepsa, Viesgo, Iberdrola, Cemex, Lafarge -Holcim i Cementos Portland, la majoria d’elles vinculades a l’àmbit energètic.

Malgrat que el logo d’Endesa s’ha pogut veure a Madrid i a les portades de tots els diaris espanyols, és la companya que regni el rànquing com l’empresa més contaminant a l’estat: expulsa a l’atmosfera el 23% de les emissions industrials i el 9% de les totals.

La companyia ha pagat dos milions d’euros (2,2 milions de dòlars) per a convertir-se en ‘patrocinador diamant’ de la Cimera de Clima, encara que recuperarà part d’aquests diners en forma d’incentius fiscals i desgravacions.