Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

#MarcaEspaña: El nou esborrany de normes de la policia diu que s’ha de reutilitzar l’uniforme

També s’hi especifica que hi haurà distribució de peces de segona mà entre els agents

Redacció
Redacció 30/10/2020

Per una banda, els PGE pactats entre PSOe i Podemos apugen el sou als membres de l’executiu prop de l’1%, la despesa en Defensa augmentarà un 4,6% i el pressupost de la Casa Real puja un 6,9% i, per l’altra, la policia espanyola haurà d’usar roba de segona mà o reutilitzar-la. Tota una ocurrència pròpia de la Marca Espanya.

I és que la Dirección General de la Policía espanyola ha desenvolupat un esborrany del nou pla per als mitjans materials dels agents. El document obre les portes a la reutilització de l’uniforme i la distribució de peces de segona mà entre els agents. Una proposta que ja ha aixecat crítiques dins el cos.

Segons el digital Vozpopuli, aquesta és la via la Dirección de la policia espanyola ha trobat per donar equilibri entre dues necessitats: “dotar la institució policial dels mitjans materials necessaris” i “realitzar una millor assignació en la seva distribució”.

La proposta més polèmica és que “les peces d’uniformitat policial que no hagin estat usades, així com aquelles que mantinguin les seves condicions d’ús, tant des del punt de vista tècnic com higiènic, seran emmagatzemades per a la seva distribució en funció de les sol·licituds d’uniformitat que es vagin presentant”. És a dir, que si un uniforme usat està prou “net” es tornarà a usar.