Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

#MarcaEspaña: El model de Corea del Sud evidencia la gestió matussera de l’Estat amb el coronavirus

|

- Publicitat -

El coronavirus no ha estat una sorpresa. Abans del primer cas a l’Estat espanyol la Xina ja feia un mes que lluitava contra l’epidèmia, ara pandèmia segons l’OMS, i les autoritats espanyoles no han sabut entomar el repte de controlar el Covid-19.

Les xifres són d’escàndol i evidencien la mala i matussera gestió de l’executiu espanyol en intentar frenar la propagació del virus, i no serà perquè no estaven avisats. L’exemple d’èxit ha estat Corea del Sud i Alemanya. La diferència principal amb l’Estat és que el país asiàtic ha fet molts més tests de detecció del Covid-19. La desproporció és descomunal. Corea del Sud ha fet un total de 189.236 davant dels 17.500 fets a Espanya.

Publicitat

Per ser precisos, si es pondera la xifra per a poder comparar-la millor, la diferència segueix sent notable. El país asiàtic ha fet 3.600 tests per cada milió d’habitants davant dels 375 fets a l’Estat.

Expliquen les autoritats sur coreanes que també s’ha fet un detallat i específic seguiment als possibles contactes de les persones que havien donat positiu de Covid-19. Han usat, fins i tot, càmeres de seguretat per a resseguir els recorreguts dels infectats per comprovar els possibles contactes i contagis.

Alemanya també és un dels països que ha apostat per fer molts tests de prevenció i les diferències amb Espanya són d’escàndol: Amb dades de les vuit de la tarda de l’11 de març, Alemanya ha detectat 1.908 casis i només ha tingut 3 morts. La detecció prematura ha ajudat a iniciar les teràpies, el control i els protocols necessaris. A l’Estat espanyol dels 2.222 casos positius hi ha hagut 54. La diferència de casos positius és només de 314 casos més però en canvi a Espanya han mort 51 persones més.

La dependència econòmica que té Espanya de Madrid també ha generat tota mena d’especulacions. Si la regió més infectada pel Covid-19 no fos la capital del Reino, algunes veus autoritzades com la de l’economista Germà Bel asseguren que ja estaria tothom confinat.

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones

Una dada més per acabar de demostrar l’efectivitat de fer molts tests de detecció de Covid-19 són els casos greus. Tant a Corea del Sud com a Alemanya són molt menors que a Espanya. 54 i 9 respectivament davant els 101 espanyols.

La gestió nefasta italiana, similar a l’espanyola (el país de la bota ha fet una mitjana de 800 tests per cada milió d’habitants), reforça tota aquesta teoria, tal com es pot veure al següent gràfic.

L’ONU també apunta que la clau és la quantitat de tests de detecció: “Alguns països tenen criteris per fer el test de coronavirus com tenir més de 65 anys, haver viatjat a la Xina, o tenir tots els símptomes. Aquest no és el camí a seguir. Han d’actualitzar els seus criteris”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut