Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Manfred Weber, candidat a presidir la Comissió europea, vol sancionar els Estats membres que vulnerin drets

Espanya hauria de comparèixer davant del tribunal de Luxemburg si el seu pla prospera

|

- Publicitat -

Manfred Weber és un dels candidats a presidir la Comissió Europea i  sota les sigles de la CDU ha estat entrevistat a un dels principals diaris alemanys, el FAZ.NET.

El bavarès assegura que a la UE hi ha un problema fonamental per defensar els valors comuns, en aquest sentit cita directament Polònia, Romania, Malta i Hungria, però assegura que el que ell planteja és per a “tots els estats membres”.

Publicitat

Weber explica que ara la UE li falten “instruments per a controlar els estats membres”. Tot i que, creu que sí que existeixen els controls de les finances no hi ha pels drets fonamentals.

“Cada any amb el ‘Semestre Eur’ es controla que les xifres quadrin a tots els Estats membres”. Però la UE “no té un instrument comparable pels valors ni cap mecanisme neutral per a decidir si un Estat manté els principis de l’Estat de Dret o no”.

La proposta de Weber és, abans de les eleccions europees, presentar “un esborrany per a crear un instrument adient” i descobreix quines poden ser les línies mestres: “Penso en un comitè objectivament i política neutral que valori si un Estat té problemes d’Estat de Dret i, si s’escau, dur-lo davant del Tribunal de Justícia de la UE a Luxemburg”.

En aquest sentit, li pregunten si en cas de crear aquest organisme i es detectessin irregularitats en els Estats membres què hauria de passar: “Si hi ha incompliments, sense dubte, és clar, és parlar de sancions”.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut