Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’unionisme rabia amb el tercer grau als presos polítics catalans

|

- Publicitat -

Roldán, sobre el tercer grau dels presos: “Fer cops a la democràcia surt barat a Catalunya”

La cap de l’oposició i líder de Cs, Lorena Roldán, ha reaccionat a Twitter després que el departament de Justícia hagi confirmat el tercer grau als presos independentistes. “Avui el Govern ens dona la raó: fer cops a la democràcia surt barat a Catalunya”. La presidenta de Cs també ha afegit que els dirigents independentistes empresonats “es van saltar les lleis sense que els importessin els drets de més de la meitat dels catalans”. “Gairebé tres anys després no se n’han penedit i a sobre amenacen en tornar-ho a fer”, ha criticat Roldán. El Govern ha ratificat avui la classificació en tercer grau dels presos i preses tancats per l’1-O. La fiscalia pot recórrer als jutjats de vigilància penitenciària i després al Suprem.

Publicitat

El PP exigeix ​​a Sánchez que “mogui fitxa” davant de l'”escàndol” del tercer grau per als condemnats pel ‘Procés’

El portaveu adjunt del Grup Popular al Congrés Carlos Rojas ha exigit aquest dimarts al president de Govern, Pedro Sánchez, que “mogui fitxa” davant de l'”escàndol” i l'”atropellament” que, a parer seu, suposa la concessió del tercer grau..

En declaracions al Congreso, Rojas ha alertat que la decisió de la Generalitat suposa una “impunitat de facto”, “la ruptura de la seguretat jurídica” i una “ofensa al principi d’igualtat de tots els espanyols”.

Per al dirigent del Grup Popular, “mai s’havia concedit un tercer grau” abans que passés un any que es dictés sentència, sobretot en un cas com aquest, on els condemnats ho van ser per sedició ja penes que ronden els 13 anys de presó.

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"

Per això, Rojas ha subratllat que el Gobierno no pot “amagar-se” ni “posar-se de perfil” i ha de “moure fitxa” perquè la societat està “incrèdula” davant la possibilitat que “persones amb condemnes de molts anys surtin al carrer perquè ho diu la Generalitat”.

Vox: Usurpar les competències de la Generalitat

A principis d’aquest mes, quan ja es va conèixer la sol·licitud del tercer grau per als presos polítics, Ortega Smith, secretari general del partit d’ultradreta Vox va demanar prendre el control de les presons “especialment en comunitats que hagin participat en un cop d’Estat com l’ocorregut a Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut