Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

L’ultra Casado diu que els canvis són per fer del PP una “força tranquil·la” i dona un càrrec a Albiol

El líder de la dreta espanyola diu que els populars han de ser la “casa comuna del centredreta”

Agències 20/08/2020

El president del PP, Pablo Casado, ha defensat els canvis en l’equip directiu del PP i ha dit que el partit ha de ser “casa comuna del centredreta”, “força tranquil·la però imparable” i tenir “porta ampla perquè tothom pugui entrar”. En la intervenció a la Junta Directiva Nacional d’aquest dijous, que ha oficialitzat els relleus que la formació va anunciar dilluns, el líder del PP ha dit que Cuca Gamarra, Ana Pastor i José Luis Martínez-Almeida són referència de “proximitat, humilitat, eficàcia, credibilitat, coherència i solvència”. Casado ha agraït la feina de Cayetana Álvarez de Toledo, destituïda com a portaveu del PP al Congrés. “Aquesta serà sempre casa teva. Pots comptar amb mi per a allò que vulguis”, li ha dit.

“El que és difícil no és invocar la llibertat d’un mateix i posar-la per davant. El que és difícil és defensar la llibertat de tots i posar-la per sobre de tot. Això és el que sempre hem fet i aquesta és la meva responsabilitat com a president del PP”, ha argumentat.

Álvarez de Toledo va dir dilluns en una atenció als mitjans que Casado li havia traslladat que la seva concepció de llibertat era “incompatible” amb la seva autoritat com a líder del PP. L’exportaveu dels populars va afirmar que “llibertat no és indisciplina i el pensament propi mai és atac a l’autoritat”.

Segons Casado, cal “evitar les trampes” que generen els rivals del PP i busquen situar-los en “l’absurda divisió” entre ser “la dreta submisa”, que “es posa de perfil”, o la dreta “que crispa”. El líder del PP ha dit que ambdues posicions són una “trampa”.

“Actuar amb agressivitat marcant el perfil fins a convertir-lo en arestes” és un “error” que “tampoc és propi del PP”, ha dit. “Ni de perfil ni amb arestes, cap de les dues trampes”, ha afirmat. També ha dit que els populars no tenen “vocació de minoria indomable sinó de majoria imbatible”.

“Les majories es construeixen sumant i se suma al voltant d’un projecte clar i centrat, amb fonaments sòlids i amb espai per a molts”, ha insistit, i ha afirmat que el PP és “un partit de places amples i no de trinxeres estretes”.

Nomena García Albiol president del Comitè d’Alcaldes del PP

Casado ha anunciat el nomenament de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, com a president del Comitè d’Alcaldes dels populars. Casado ho ha dit durant la intervenció d’aquest dijous a la Junta Directiva Nacional, que ha oficialitzat la reestructuració de l’equip directiu del PP arran de la destitució de la fins ara portaveu dels populars al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo. Albiol ha agraït el nomenament en una piulada a Twitter. “Som més de 2.000 alcaldes que entre tots seguirem treballant per donar les millors respostes al que esperen de nosaltres els veïns”, ha assegurat el batlle de Badalona.