Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

L’OTAN alerta de la “gran i inusual concentració” de tropes russes a la frontera amb Ucraïna

|

- Publicitat -

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha alertat aquest dilluns de la “gran i inusual concentració” de tropes russes a la frontera amb Ucraïna en les últimes setmanes. Després de reunir-se amb el ministre d’Afers Exteriors ucraïnès, Dmytro Kuleba, a Brussel·les, Stoltenberg ha avisat que “qualsevol altra provocació o acció agressiva per part de Rússia seria de gran preocupació”. Per això, ha reclamat al Kremlin “transparència” sobre les seves operacions militars.

Stoltenberg ha vinculat aquesta major presència militar prop d’Ucraïna amb la situació a la frontera de Bielorússia amb Polònia, Lituània i Letònia: “Són esdeveniments que estan passant al mateix temps, igual que les tensions als Balcans, hem de vigilar”, ha dit en una roda de premsa.

Publicitat

Els Estats Units van avisar la setmana passada a la UE de la “inusual activitat russa prop d’Ucraïna”. A Washington temen que Moscou pugui “repetir” la incursió en territori ucraïnès del 2014.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units
Publicitat

Opinió

Minut a Minut