Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

L’onzena nit de protestes a Ferraz contra l’amnistia i la investidura de Sánchez acaba sense incidents

Els manifestants criden consignes antiindependentistes, racistes, homòfobes i d'extrema dreta

|

- Publicitat -

Nou desplegament ultra davant la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid. Es tracta de l’onzena nit de protestes contra l’amnistia i la investidura del socialista Pedro Sánchez. Tot i que la concentració ha acabat sense incidents, s’han tornat a sentir crits contra Sánchez, Carles Puigdemont, a favor de la “unitat nacional”, a més d’amenaces i consignes racistes, homòfobes i d’extrema dreta. ‘Sánchez, covard!’, ‘Bombes a Ferraz, la solució final’, ‘No ens enganyen, Catalunya és Espanya’, ‘Marlaska, maricón’, ‘Amb els moros, no teniu collons’ o ‘És una dictadura, no investidura’ són algunes de les consignes que s’han sentit.

La manifestació ha començat cap a quarts de vuit de la tarda, a la cruïlla entre el carrer Ferraz i Marqués d’Urquijo, i ha reunit entorn de 1.200 persones, segons la delegació del govern espanyol. La protesta ha estat convocada a través de les xarxes socials per diversos perfils d’extrema dreta i que comptava, un dia més, amb el suport de Vox. En aquesta ocasió, s’hi ha presentat el líder de Vox, Santiago Abascal amb l’ultra estatunidenc Tucker Carlson.

Publicitat

De nou, la seu del PSOE es trobava completament blindada per un ampli dispositiu de la Policia Nacional que ha encapsulat la manifestació i que, finalment, no ha hagut d’intervenir com sí que havien fet en algunes de les últimes concentracions.

Més enllà de càntics ultra, els concentrats també han acusat la premsa espanyola de “manipuladora” i al cos de Policia Nacional de “sotmetre’s” a les ordres del govern espanyol: “Policia Nacional, defensa la teva nació”.

Les protestes d’aquest dilluns han coincidit amb el dia en què s’ha fet pública la llei d’amnistia pactada entre el PSOE i Junts de Catalunya i en què aquesta ha quedat registrada al Congrés pels socialistes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut