Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’ONU demana també la llibertat “immediata” de Forn, Romeva, Rull i Bassa

|

- Publicitat -

El Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU considera que la presó preventiva de Quim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa és “arbitrària”, seguint el mateix criteri expressat en el cas de Junqueras, Sánchez i Cuixart.

Segons recull una opinió a la qual ha tingut accés l’ACN, el grup demana al govern espanyol que adopti les mesures necessàries per remeiar la situació dels presos “sense dilació”, deixant-los en llibertat “immediatament”. A més, també sol·licita que se’ls concedeixi el dret “efectiu” a una indemnització i altres tipus de reparació i s’adoptin les mesures pertinents “contra els responsables de la violació dels seus drets”.

Publicitat

Espanya ja va protestar per la petició dels Jordis i Junqueras

Un representant d’Espanya va protestar al plenari del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides per l’informe del grup de treball de detencions arbitràries que demanava l’alliberament dels independentistes en presó preventiva i ha assegurat que l’òrgan està “desacreditat”. “És una campanya de desinformació i intoxicació”, va dir el secretari de l’ambaixada espanyola, Pablo Nuño Garcia a Ginebra. El TS també va ningunejar i, fins i tot, insultar l’ONU per l’informe.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut